του Γρηγόρη Καλύβα
 

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (καταρρακτώδη βροχόπτωση), οι παρευρισκόμενοι πολίτες του νομού Τρικάλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της εκδήλωσης, έστειλαν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.

Ομιλητές της εκδήλωσης που σημειωτέων συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων,Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Μετεώρων Λιθόπολις, Χριστιανική Ένωση ‘Επιστημόνων Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Τριτέκνων Γονέων Τρικάλων, Ελεήμων Σαμαρείτης, Ένωση Γονέων «Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ Τρικάλων), Σύλλογος Ορθόδοξης Ιεραποστολής «Μέγας Βασίλειος», Σύλλογος «Ομοθυμαδόν» ήταν ο κ.Ιωάννης Φύκαρης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής ‘Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ.Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Δρ. Θεολογίας, Πρόεδρος της Πανελληνίου ‘Ενώσεως Θεολόγων και ο κ. Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος.

Και οι τρείς ομιλητές μέσα από τις ομολογουμένως εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους κατέδειξαν ότι η μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας απάδει της συνταγματικής επιταγής, αλλά και το δικαίωμα των μαθητών να διδάσκονται το μάθημα που αφορά την πίστη τους και τις παραδόσεις της.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μέσω της οποίας διαφάνηκε η αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο και θα σταλεί αρμοδίως.