Σχόλιο του κ. Γρηγόρη Καλύβα με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας. Λυδίας Κονιόρδου στα Μετέωρα

Μάλλον δεν έδειχνε να το πίστευε η Υπουργός Πολιτισμού ότι με την επίσκεψή της  στα Άγια Μετέωρα καταγράφεται ως η πρώτη Υπουργός Πολιτισμού από συστάσεως νεοελληνικού κράτους που τα επισκέπτεται.
Και όμως είναι αλήθεια και γι΄ αυτό η ευθύνη δεν βαραίνει τους εκάστοτε κυβερνόντες αλλά και εμάς που δεν βρίσκουμε τρόπο να αναγκάσουμε τους εκάστοτε  Υπουργούς  Πολιτισμού να επισκεφθούν την Αγία Λιθόπολη ώστε να αποκομίσουν τις αναγκαίες εικόνες για την αξιοποίηση της Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς.
Ας ευχηθούμε η επίσκεψη της κ. Κονιόρδου να αποτελέσει την αρχή!!Αναδημοσίευση από το StagonNews

Επισκέφτηκε τα Μετέωρα


Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι εκτός του προγράμματος μια επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου τα Μετέωρα.

Η κα Κονιόρδου εξ’ άλλου για τα Μετέωρα βρέθηκε στην περιοχή και για το Προεδρικό Διάταγμα περί επιτρεπόμενων δράσεων εντός του Ιερού Χώρου.

Η Υπουργός επισκέφτηκε το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου όπου την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων (Τοποτηρητής της Μητρόπολης) κκ. Μάξιμος, Ηγούμενοι των ιερών Μονών και οι Μοναχές.

Ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα και ιερά της Μονής και είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει μαζί τους.

Προφανώς ενθουσιασμένη με το φυσικό και θρησκευτικό κάλλος , σχημάτισε μια δική της εικόνα για την περιοχή και για το τι πρέπει να κάνει, αφού βέβαια ακούσει και τις απόψεις των φορέων στην αποψινή συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας.