Την εκπληκτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ι. Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων για την 28η Οκτωβρίου, παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Καλαμπάκας και της γύρω περιοχής, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου, το οποίο αδυνατούσε να χωρέσει τον πολύ μεγάλο όγκο των θεατών.
Μία εκδήλωση, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι ‘’ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ’’ και ταξίδεψε νοσταλγικά τους θεατές σε ψηλά βουνά - στην πρώτη τη γραμμή, σε μέτωπα πολέμου, φωτιές, χαλασμούς και βόλια, να σφυρίζουν εδώ και εκεί! Σε Τεπελένι και Μοράβα και ιαχές με ΟΧΙ!....και ΑΕΡΑ!
Σε ήρωες κοντά - που το έχουν τάμα θαρρείς – από των Περσών τα χρόνια έως και σήμερα να λένε στους εχθρούς τους…. ΟΧΙ! Και στη γενιά, που ήταν θρεμμένη από του Χριστού την πίστη και που η ανίκητη τους σκέπαζε Στρατηγός, η Παναγία η Κεχαριτωμένη!
Έτσι βγήκαν νικητές τα παληκάρια μας, με του Σταυρού τη δύναμη………….όπως πάντα!
Στην εκδήλωση, άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, συνόδευσε την ιστορική σημαία του υψώματος 731, στο οποίο διεξήχθη ένας τιτάνιος αγώνας. Στο ύψωμα 731, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της I Μεραρχίας που κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τονίζοντας τον ηρωισμό των αγωνιστών και την ανάγκη επιγνώσεως για τη σπουδαιότητα της ελληνικής σημαίας.

 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – Ζήτω η Ελλάδα!