Πρωτοφανής ήταν η Λαοθάλασσα ευλαβείας των πιστών που κατέκλυσε αυτές τις μέρες τον Ι.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, ώστε να προσκυνήσουν και να λάβουν Θεία Χάρη και βοήθεια από την Ζώνη της Παναγίας!!!  Το προσκύνημα που αποδείχτηκε μαρτυρία πίστεως προς τον Τριαδικό Θεό, δε σταμάτησε καθ'ολη τη διάρκεια των ημερών και των νυκτών, αφού οι συρροή των ευλαβών προσκυνητών ολοένα και αυξανόταν!  Άνθρωποι όλων των ηλικιών στάθηκαν μπροστά  από τον ανεκτίμητο θησαυρό της Τιμίας Ζώνης, με συγκίνηση, δάκρυα, πόνο, αλλά και προσευχητική ελπίδα προς τη Μεσίτρια των Ουρανών. Αξιοσημείωτο δε, ήταν το γεγονός πως το μεγαλύτερο ποσοστό των προσκυνητών ήταν νεαρής ηλικίας, αποδυκνείοντας με αυτόν τον τρόπο πως η πίστη των Ελλήνων, όσο πόλεμο και αν δέχεται, η αξία της Εκκλησίας, τα ιδανικά των Αγίων του Χριστού, και η πίστη στο Θεό, παραμένει και θα παραμένει ακλόνητη και βαθεία ριζωμένη στην καρδιά τους. 

Η Τιμία Ζώνη αναχώρησε όπως ηρθε, δηλαδή με τιμές αρχηγού κράτους ενώ λίγο νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δώρισε στον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου έναν Σταυρό ,  μία αγία  λόγχη και μια αγία λαβίδα.ενώ εκείνος με τη σειρά  του δώρισε στο Δήμαρχο της πόλης μία εικόνα της Παναγίας με την Τιμία Ζώνη .

Ευχαρίστησε επίσης τη δημοτική αρχή για την άρτια οργάνωση και την παρουσία της στο ιστορικό αυτό προσκύνημα για την πόλη .  Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε το έναυσμα και όλοι μαζί κλήρος και λαός εψαλλαν το "Τις Θεός Μεγας" και η Ζώνη αναχώρησε. 

imsm.gr