Ημερίδα: «Στις παρυφές των Μετεώρων - Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής των Χασίων»

Ημερίδα: «Στις παρυφές των Μετεώρων - Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής των Χασίων»

13 Μαΐου 2015
Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και στο πλαίσιο του Ανταμώματος Χασιωτών θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Κέντρου Αναψυχής Αγίου Θεοδοσίου Γάβρου, ειδική επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΧΑΣΙΩΝ»

Ευχαριστήριο με αφορμή την πρώτη εκδήλωση-αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου

29 Απριλίου 2015
Μετά την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης–αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ», αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια:
Τον κεντρικό ομιλητή κ. Δημήτρη Νατσιό για την εξόχως εμπεριστατωμένη ομιλία του με θέμα «Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ»,  που ομολογουμένως καθήλωσε το ακροατήριο, τον εγγονό του Φώτη Κόντογλου, Φώτη Μαρτίνο και την σύζυγό του, που τίμησαν με την παρουσία  τους την εκδήλωση...

«Ο Φώτης Κόντογλου & η παιδεία του γένους» - Ομιλία από το Δ. Νατσιό

22 Απριλίου 2015

Ως γνωστόν ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο έτος Φώτη Κόντογλου με σειρά εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη εκδήλωση – αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, στις 8:00 μ.μ. με ομιλητή τον γνωστό εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης, αρθρογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό και θέμα «Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ».
Συμμετοχή στον καθαρισμό των μονοπατιών και του οδικού δικτύου των Μετεώρων

Συμμετοχή στον καθαρισμό των μονοπατιών και του οδικού δικτύου των Μετεώρων

11 Μαΐου 2015
Ο Σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην κοινή πρωτοβουλία καθαρισμού των μονοπατιών και του οδικού δικτύου των Μετεώρων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτώντας με αυτήν την συμβολική δράση την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί θεία πλαστουργία εντός του οποίου ο Θεός τοποθέτησε, ως μέρος αυτού, τον άνθρωπο για να ζει αρμονικά μέσα σ' αυτό.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του κ. Δημήτρη Νατσιού: «Ο Φώτης Κόντογλου & η Παιδεία του Γένους»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του κ. Δημήτρη Νατσιού: «Ο Φώτης Κόντογλου & η Παιδεία του Γένους»

26 Απριλίου 2015
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την πρώτη από τις εκδηλώσεις - αφιερώματα στον Φώτη Κόντογλου.
Ήταν ένα “ευώδες μνημόσυνο”, ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Φώτη Κόντογλου, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του, μας δείχνει την κατεύθυνση για την αποφυγή του σημερινού πνευματικού τέλματος, και τελικά, μας καθοδηγεί στο δρόμο για την αφύπνιση της συνείδησης του σύγχρονου Ελληνισμού.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του εγγονού του Φώτη Κόντογλου, του κ. Φώτη Μαρτίνου, που τίμησε και προσέδωσε αίγλη στην εκδήλωση.

Ευχαριστήριο με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου μας

21 Απριλίου 2015
Ο Σύλλογος ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια, όλους όσους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο βοήθησαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στην διαμόρφωση του χώρου προσφέροντας  τις γνώσεις, το χρόνο και τον ιδρώτα τους, τους ανώνυμους δωρητές που συνεισέφεραν τον οβολό τους στην αντιμετώπιση του κόστους αγοράς υλικών..
Σελίδα: 12345678910111213141516