Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

(Από το poimin.gr)

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε εις την γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου 2017, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Στεφάνου.

Kατά τον εόρτιο Εσπερινό τον Σεβ. Μητροπολίτη πλαισίωναν μεταξύ των άλλων Iερέων και Διακόνων δύο Μεσσήνιοι κληρικοί, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Νταμάτης και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Σαραντόπουλος.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος, αντιπροσωπείες των υπολοίπων Ιερών Μονών της μετεωρίτικης Πολιτείας, οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος φιλεόρτων πιστών.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού παρατέθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές και αντηλλάγησαν ευχές για τις άγιες ημέρες .