Διαβάζετε τώρα
Δωρεά βιβλίων από την «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας» για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας

Δωρεά βιβλίων από την «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας» για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας

+3
Προβολή Φωτογραφιών

Ευχάριστη έκπληξη για τον Σύλλογό μας η επίσκεψη στα γραφεία του επίτιμου προέδρου της «Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας Αθαμανίας» (στο εξής Φ.Α.Τ.Α.), Θανάση Μουστάκα και του Αντιπροέδρου της Βαγγέλη Μουστάκα την Παρασκευή το πρωί.

Σκοπός της επίσκεψης η παράδοση – δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Συλλόγου τα οποία και παρέλαβε ο πρόεδρος Γρηγόρης Γ. Καλύβας ευχαριστώντας θερμά, δια του επιτίμου προέδρου της Θανάση Μουστάκα και του Αντιπροέδρου Βαγγέλη Μουστάκα την Φ.Α.Τ.Α. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Γρηγόρης Καλύβας, τους ενημέρωσε για τους στόχους, αρχές και δράση του Συλλόγου τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την αδελφότητα είναι ωφέλιμη και ευκταία.

Επίσης μίλησε για την μεγάλη ιστορία και προσφορά της Φ.Α.Τ.Α κάτι που δίνει την δυνατότητα άντλησης εμπειρίας και τεχνογνωσίας στους άλλους φορείς πολιτισμού της περιοχής ενώ σημαντικότατη είναι και η εκδοτική προσπάθεια της αδελφότητας που συμβάλει στον εμπλουτισμό της ιστορικής γνώσης για μια ιδιαίτερη περιοχή, που κατοικείται από βλάχους, όπως είναι ο Ασπροπόταμος, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι η Τζούρτζια.

Από την πλευρά τους οι δύο παράγοντες της Φ.Α.Τ.Α , τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει για την διατήρηση και ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς, αλλά και την ελληνική ταυτότητα, η ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ», την δράση του οποίου παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως χαρακτηριστικά είπαν, προσδοκώντας σε μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων.

«…Άγιον Όρος, Σινά, Μετέωρα, Μέτσοβο, Ασπροπόταμος είναι οι φάροι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίσουν να φωτίζουν … », τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Μουστάκας.

 

«…Ήταν μια ευχάριστη στιγμή που έρχεται να γεμίσει με χαρά τον Σύλλογό μας ..», κατέληξε ο πρόεδρος Γρηγ. Γ. Καλύβας.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.