Διαβάζετε τώρα
Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου μας με ομιλητή τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου μας με ομιλητή τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο

+16
Προβολή Φωτογραφιών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Καλαμπάκας.

Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και παραβρέθηκε μαζικά στην εκδήλωση προκειμένου να ακούσει η ομιλία του προσκεκλημένου Επιτίμου Αρχηγού Γ.Ε.Σ κ. Φραγκούλη Φράγκου φανερώνοντας την έντονη φιλοπατρία του και την ανησυχία του συνάμα για τις εξελίξεις με την Τουρκία.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Δημογραφικό και Εθνική Άμυνα» και εντάσσονταν στο πλαίσιο του έτους – αφιερώματος στην έννοια και αξία της Πατρίδας.

Ο στρατηγός, άριστος γνώστης του θέματος, παρουσίασε σειρά αριθμητικών στοιχείων που σκιαγράφησαν με μελανά χρώματα το πρόβλημα αναδεικνύοντας την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου αυτό να αμβλυνθεί.

Ακολούθως συνέδεσε το δημογραφικό με την εθνική Άμυνα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας.

Τέλος ανέπτυξε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μιλώντας επίσης για τις εξελίξεις όσον αφορά τα Ελληνο-τουρκικά μίλησε για στιγμές αυξημένων προκλήσεων, απειλών και έντονων αμφισβητήσεων για τα μείζονα εθνικά μας ζητήματα, που απαιτούν εγρήγορση, ομοψυχία και ενίσχυση της εθνικής συνείδησης και στρατηγικής. Στον στρατηγό ετέθησαν σειρά ερωτήσεων στις οποίες έδωσε τις απαντήσεις.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.κ. Θεόκλητου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου – Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μετεμορφώσεως του Σωτήρος – ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου για την εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Γρηγόρης Γ. Καλύβας σε ανάμνηση της παρουσίας του Στρατηγού στην Καλαμπάκα, προσέφερε στον κ. Φραγκούλη Φράγκο μαρμάρινο ανάγλυφο της κεφαλής του Έλληνα Μακεδόνα Στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του γνωστού Καλαμπακιώτη γλύπτη κ. Μόδεστου Παρώνη, και μια συλλεκτική πολυτελή έκδοση των χρόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου ευχόμενος στον στρατηγό να έχει την οξυδέρκειά του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός αφιερώματος στην επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Η συγκινητικότερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η στιγμή που όρθιοι όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν το Τη Υπερμάχω και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους το σκηνικό που είχε φιλοτεχνηθεί και αφορούσε την δράση των ενόπλων μας δυνάμεων.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.