Διαβάζετε τώρα
Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση – συζήτηση του κύκλου με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις στον καιρό της κρίσης»

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση – συζήτηση του κύκλου με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις στον καιρό της κρίσης»

+6
Προβολή Φωτογραφιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου μας η πρώτη συνάντηση – συζήτηση του κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων με τον γενικό τίτλο «Σύγχρονες προκλήσεις στον καιρό της κρίσης» που θεσμοθέτησε ο σύλλογός μας με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου στο πλαίσιο των δράσεών του με στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση και εμβάθυνση πάνω στα ζητήματα και στις προκλήσεις που θέτει η εποχή της κρίσης και πως αυτά μπορούν να απαντηθούν μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η Ορθόδοξη παράδοση και ο λόγος της Εκκλησία μας.

Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα περιλαμβάνουν ειδική εισήγηση και ελεύθερη ανοικτή συζήτηση.

Στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Λάσκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ανέπτυξε τον σκοπό και τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας. Οπως είπε χαρακτηριστικά, φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα «παράθυρο» διεξόδου στα προβλήματα και στα ψυχοσωματικά τραύματα που δημιουργεί στον σημερινό άνθρωπο η εποχή της κρίσης μέσα από την δύναμη της Ελληνικής παράδοσης και του λόγου της Εκκλησίας όπως αυτός απορρέει από τα πατερικά κείμενα και την λατρευτική ζωή και παράδοση.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, είναι γεγονός ότι ζει και κινείται μέσα σε μια πλουραλιστική – πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία η προσωπική εμπειρία του «μυστηρίου», του άγνωστου, έχει μεγάλη ζήτηση. Οι προκλήσεις από όλους τους τομείς αυξάνονται. Οι προσφορές και η ζήτηση όλο και αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Ορθόδοξος χριστιανός βρίσκεται και ζει σε μια τέτοια κοινωνία που βάλλεται ποικιλοτρόπως, συνεχώς και ανηλεώς από τα πνευματικά πυρά αναρίθμητων ομάδων, οργανώσεων, ατόμων ποικίλης ιδεολογικής προέλευσης, οι οποίες είναι έτοιμες να προσφέρουν «λύσεις» εμπειρικές στους αναζητητές.

Οι ποικιλώνυμες κινήσεις αυτές εκμεταλλεύονται τα κενά αυτά και κατορθώνουν να εξαπλώνονται και να προσελκύουν ανθρώπους κάθε φύλου, κοινωνικής τάξης, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Λένε ότι οι παραδοσιακές θρησκείες, όπως κι ο Χριστιανισμός, έχουν αποτύχει να ικανοποιήσουν τις αναζητήσεις του ανθρώπου και γι’ αυτό προβάλλεται η ανάγκη να γνωρίσουν οι άνθρωποι «νέες ιδέες».

Όλα αυτά έχουν άμεση αντανάκλαση στην Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στους νέους, λόγω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, δημιουργώντας σειρά συγχύσεων, αλλοτριωτικών ψυχοσωματικών τραυμάτων και πολιτιστικών εκφυλιστικών φαινομένων που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε δυναμώνοντας την ακοή, την φωνή και την παρέμβαση του σωτηριολογικού λόγου της Εκκλησίας δίνοντας και εμείς ως φορέας το βήμα να ακουσθεί και να κατανοηθεί αυτός εντελέστερα!!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.