Διαβάζετε τώρα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μας, με ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μας, με ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό

+18
Προβολή Φωτογραφιών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργανωθείσα εκδήλωση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με θέμα: «Η αξία της αντίστασης» και ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή Νίκο Λυγερό.

Με πρωτότυπο και διαφορετικό από τον συνήθη τρόπο, προσέγγισε το θέμα υπό το πρίσμα του στρατηγικού στοχασμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λυγερός τόνισε πως η αξία της αντίστασης προέρχεται από την έννοια της θυσίας και είναι στάση. Γιατί προϋπόθεση της αντίστασης είναι η ύπαρξη στάσης. Στάση ζωής που καθορίζεται από το πρέπον.

Στην καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση της βαρβαρότητας των Ναζί με την Ανθρωπότητα, οι Έλληνες επέλεξαν την Ανθρωπότητα, γιατί αυτό ήταν το πρέπον.
Στην δεδομένη αυτή στιγμή η αξία της αντίστασής μας βρίσκεται στη διάρκειά της. Γιατί ο χρόνος είναι ο χώρος της αντίστασης. Ο χρόνος που καθυστέρησαν μαζί μας οι εχθροί ήταν η μεγαλύτερή τους ήττα.
Ο Ελληνισμός είναι δώρο του χρόνου στην Ανθρωπότητα. Δώρο που απρόσμενα της δόθηκε ξανά, ως ασπίδα προστασίας μπροστά στην απειλητική μανία της βαρβαρότητας.
Εμείς ανήκουμε σ΄αυτούς που θυσιάστηκαν για να κερδίσει η Ανθρωπότητα ενάντια στην βαρβαρότητα. Εδώ μπορούμε να είμαστε λιγότερο ταπεινοί.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.