Διαβάζετε τώρα
Συγχαρητήρια Επιστολή στον Νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο

Συγχαρητήρια Επιστολή στον Νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο

ΠΡΟΣ: Τον Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ, 
κ.κ. Θεόκλητο 

Σεβασμιότατε,

Δεχθείτε τις πλέον θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου μας για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Της Μητροπόλεως που αποτελεί συνέχεια της ιστορικής Επισκοπής των Σταγών, η οποία κατά την παρουσία της ανά τους αιώνες τροφοδότησε την Εκκλησία μας, τα Άγια Μετέωρα, την Ορθοδοξία και το Έθνος με σημαντικές πνευματικές μορφές.

Η εκλογή Σας από την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτου μιας επαρχίας που βρίσκεται υπό την σκιά των ιερών βράχων της αγίας λιθοπόλεως των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, αναμφίβολα έρχεται να τονίσει την σημασία και το ενδιαφέρον που διατηρεί η Εκκλησία μας και ιδιαίτερα ο Προκαθήμενός της, κ.κ. Ιερώνυμος, για το μοναστικό κέντρο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

Παρευρισκόμενοι στην χειροτονία Σας είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τόσο από την Υμετέρα Σεβασμιότητα όσο και από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, την αναγκαιότητα προστασίας των ΑΓΙΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, ούτως ώστε να συνεχίσουν, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, να αποτελούν φάρο και οδοδείκτη των αξιών που μας παρέδωσαν οι Όσιοι Μετεωρίτες Πατέρες. 

Με τις σκέψεις αυτές κατά νου, είμαστε βέβαιοι ότι η διαποίμανσή Σας θα αποτελέσει μια νέα καρποφόρο περίοδο για την τοπική Εκκλησία, την κοινωνία και τον τόπο μας συνολικά. 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογός μας θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο Σας.

Δεόμενοι στον Κύριό μας όπως Σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση ώστε να επιτελέσετε το έργο Σας, διατελούμε

Με βαθύτατο σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Γρηγόριος Γ. Καλύβας      Δημήτριος Β. Λάσκος 
Πρόεδρος                        Γενικός Γραμματέας 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.