Διαβάζετε τώρα
Βαθύτατα ανθρώπινος και πραγματικός πατέρας ο νέος μας Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος

Βαθύτατα ανθρώπινος και πραγματικός πατέρας ο νέος μας Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος

  • Γράφει ο Γρηγόρης Γ. Καλύβας, Πρόεδρος του Συλλόγου Μετεώρων Λιθόπολις
+6
Προβολή Φωτογραφιών

Με αισθήματα αγάπης και αναφωνώντας άξιος, άξιος, ο λαός της περιοχής Καλαμπάκας υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη του κ.κ. Θεόκλητο ο οποίος, παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πλειάδας αρχιερέων, ενθρονίστηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και τους κανόνες της  Πολιτείας.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλείσει από νωρίς την πλατεία «Ρήγα Φεραίου» και τους δρόμους απ΄όπου περνούσε η πομπή για να φθάσει στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος.

Την επαύριο  ο νέος ποιμενάρχης μας προεξήρχε πολυαρχιερατικού Συλείτουργου  τελώντας την πρώτη Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης της  Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

Βαθύτατα ανθρώπινος  και έντονα φορτισμένος  συναισθηματικά  κ. Θεόκλητος στην πρώτη επαφή που είχε μέσω της ομιλίας του μετά την τέλεση της  Θείας Λειτουργίας, αφού δοξολόγησε τον Κύριο για την μεγάλη ευεργεσία του προς το πρόσωπό του να αξιωθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τον τρίτο βαθμό της εκκλησίας, δηλαδή την αρχιεροσύνη, και αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους τόσο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας  της Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο, την σεπτή ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος που τον εξέλεξε αλλά και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, απήυθυνε κάλεσμα  αγάπης και συμπόρευσης  προς τον λαό της Μητροπόλεώς μας.

Εν ήδη εξομολογήσεως αφού αναφέρθηκε στην πολύχρονη παρουσία του στην Μεσσηνία και αφού τόνισε ότι αποχωρίζεται τους Μεσσηνίους αλλά και πολύ αγαπητά του πρόσωπα, είπε πως από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ λαμβάνει συνείδηση Θεσσαλού και Καλαμπακιώτη δηλώνοντας ότι θα αγωνιστεί με όλη του την δύναμη για το καλό της τοπικής Εκκλησίας, τα Μετέωρα αλλά και τον λαό της περιοχής. «Σας παραδίδω την καρδιά μου, γίνομαι φίλος, αδελφός, πνευματικός πατέρας και συναγωνιστής σας …, Θα είμαι δίπλα σας κάθε φορά που θα με χρειαστείτε, θα προσεύχομαι για όλους σας …, ξέρετε   που θα βρίσκομαι, μη διστάσετε να με χτυπήσετε την πόρτα ή να με πάρετε τηλέφωνο για να μου πείτε το πρόβλημά σας, την σκέψη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να σας στηρίξω, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αφού αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού προκατόχου του αλλά και την συμπαράστασή του προς τους μοναχούς και τις μοναχές των μοναστηριών της Μητροπόλεως, ζήτησε να τον λογίζουν  ως συνασκητή τους  ζητώντας από όλους, λαϊκούς και κληρικούς, εκ των προτέρων συγνώμη για τα όποια λάθη κάνει ως Μητροπολίτης  καθώς, όπως είπε, όλοι κάνουν λάθη και ουδείς αλάνθαστος παρά μόνον ο Θεός.

Τέλος μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές από το σύνολο του εκκλησιάσματος.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ιερά  Μονή Αγίων Θεοδώρων όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.