Διαβάζετε τώρα
Τεχνητή νοημοσύνη και metaverse: Ένας τεράστιος, ψεύτικος θεός

Τεχνητή νοημοσύνη και metaverse: Ένας τεράστιος, ψεύτικος θεός

Η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα «βρίσκεται παντού», σαν ένας «τεράστιος, ψεύτικος θεός» και «αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη το καλύτερο για την ανθρωπότητα», προειδοποίησε ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνους που εκφράζουν ανησυχίες για τη στροφή της Facebook στον ψηφιακό κόσμο του metaverse.

Ο Σμιντ έχει υπάρξει μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στη βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς διετέλεσε CEO της Google από το 2001 έως το 2011 και παρέμενε εκτελεστικός πρόεδρος στην εταιρεία έως τον Μάιο του 2020.

«Όλοι οι άνθρωποι που μιλούν για τα metaverses μιλούν για κόσμους που είναι πιο ικανοποιητικοί από τον σημερινό κόσμο. Είσαι πλουσιότερος, πιο όμορφος ή πιο όμορφη, πιο ισχυρός, πιο γρήγορος», είπε ο Σμιντ στους New York Times. «Επομένως, σε μερικά χρόνια, οι άνθρωποι θα προτιμήσουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα goggles τους στο metaverse. Και ποιος θα θέσει τους κανόνες; Ο κόσμος θα γίνει πιο ψηφιακός από φυσικός. Και αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη το καλύτερο πράγμα για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Ο Σμιντ είπε ότι βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία η Facebook χρησιμοποιεί για να λειτουργεί τους αλγόριθμους τις πλατφόρμες της, σαν έναν «τεράστιο, ψεύτικό θεό», ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει μη υγιείς σχέσεις.

«Θα βρίσκεται παντού», είπε. «Πώς μοιάζει ένας καλύτερος φίλος με τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά σε ένα παιδί; Πώς μοιάζει ένας πόλεμος με τεχνητή νοημοσύνη; Αντιλαμβάνεται η τεχνητή νοημοσύνη πλευρές της πραγματικότητας που εμείς δεν πιάνουμε; Είναι δυνατόν η τεχνητή νοημοσύνη να δει πράγματα τα οποία οι άνθρωποι δεν κατανοούν;», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι και ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, έχει δηλώσει πως δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στη διαφάνεια και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης μέσα στην ίδια του την εταιρεία.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.