Διαβάζετε τώρα
Το δώρο του Μίσα (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

Το δώρο του Μίσα (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

Το επόμενο περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία, όπου μικρά παιδιά φροντίζονται, εγκαταλείπονται και κακοποιούνται.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας καθηγητής πήγε στο ορφανοτροφείο, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Οι περισσότεροι από αυτούς άκουγαν για πρώτη φορά για τον Χριστό και τη γέννησή Του. Ένα εξάχρονο αγόρι, ο Misha, άκουσε πολύ προσεκτικά τα λόγια του καθηγητή. Στη συνέχεια, δόθηκαν στα παιδιά υλικά για να φτιάξουν τη σπηλιά, τη φάτνη και οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τη γέννησή Του. Ενώ ο καθηγητής παρατηρούσε τις χειροτεχνίες των παιδιών, παρατήρησε κάτι που του έκανε εντύπωση: Ο Μίσα είχε τοποθετήσει μέσα στη φάτνη δύο μωρά.

– Ένας είναι ο Χριστός, είπε ο καθηγητής. Ποιο είναι το άλλο παιδί στην κούνια;
Τότε, ο μικρός Μίσα άρχισε να του λέει την ιστορία της Γέννησης του Χριστού που μόλις είχε ακούσει από τον καθηγητή, προσθέτοντας, ωστόσο, κάτι δικό του. Όταν έφτασε στο σημείο που η Παναγία έβαλε το μωρό στη φάτνη, ο Μίσα συνέχισε με αυτά τα λόγια:

«Τότε, ο μικρός Χριστός γύρισε, με κοίταξε και με ρώτησε αν είχα πού να μείνω. Του είπα ότι δεν έχω ούτε μητέρα ούτε πατέρα, ούτε πού να μείνω. Τότε ο Ιησούς μου είπε να μείνω μαζί του. Τότε σκέφτηκα ότι δεν είχα δώρο να του δώσω, όπως οι άλλοι. Πώς θα με κρατούσε δίπλα του;
Το μόνο δώρο που μπορούσα να προσφέρω ήταν να τον κρατήσω ζεστό. Γι’ αυτό τον ρώτησα:
– Αν σε κρατάω ζεστό, είναι αρκετά καλό δώρο για σένα;
Και ο Ιησούς απάντησε:
– Αν με κρατήσεις ζεστό, αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο που μου έχει γίνει ποτέ από κανέναν.
Μπήκα λοιπόν στη μικρή κούνια, και μετά ο Ιησούς γύρισε, με κοίταξε και μου είπε ότι θα μπορούσα να μείνω μαζί Του για πάντα.”
Όταν ο μικρός Μίσα τελείωσε την ιστορία του, τα μάτια του ήταν γεμάτα δάκρυα που έτρεχαν αχαλίνωτα στα μάγουλά του. Έσκυψε πάνω από το τραπέζι, κάλυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του και έκλαψε.
Το ορφανό είχε βρει επιτέλους κάποιον που δεν θα το άφηνε ποτέ, που δεν θα το κακομεταχειριζόταν. Κάποιος που θα του έλεγε να μείνει μαζί του για πάντα.

Πηγή: Το δώρο του Μίσα, σελ. 57-59, σελ. 241-242 , Περιοδικό «Δίπλα στη λίμνη», Μηνιαία έκδοση Ιερού Ναού Παραλιμνίου Αγίου Δημητρίου, περίοδος β, έτος 18, Αρ. 12, Δεκέμβριος 2008

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.