Διαβάζετε τώρα
Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου 2022 – Προγραμματισμός Δράσης 2023

Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου 2022 – Προγραμματισμός Δράσης 2023

Μετεώρων Λιθόπολις

 Καλαμπάκα 22 Ιανουαρίου 2023

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2022- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023

Μετεώρων Λιθόπολις

 

Αγαπητά  μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, καλή και ευλογημένη χρονιά σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας να έχετε !!!

Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Η συνέχιση της πανδημίας και το 2022 μας επηρέασε και πάλι καθώς μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και κανόνες που επέβαλε η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας  περιορίζοντας ως ένα βαθμό τον προγραμματισμό μας.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο αναγκαστήκαμε ως Σύλλογος να λειτουργήσαμε την περασμένη χρονιά.

Η παρουσία του Συλλόγου μας, οι δράσεις που αναπτύξαμε,μέσα από το διαδίκτυο αλλά και δια ζώσης,την χρονιά που πέρασε και πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα αυτών, έδωσαν το στίγμα μας γι’ αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε,τις αξίες που προβάλλουμε, την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση του γένους μας, την ένδοξη ιστορία μας, τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν την γνήσια εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα.

Σ’ αυτόν τον καλόν και δύσκολο αγώνα ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» θα συνεχίσει να δίνει  δυναμικά το παρόν μαζί με όλους εσάς, τα μέλη και τους φίλους που μας στηρίζουν τόσο αποφασιστικά, όπως δείχνει το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε.

Β. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τον Πόντο και Μικρά Ασία. Στο πλαίσιο αυτό προσαρμόσαμε τις δράσεις που αναπτύξαμε την χρόνιά που μας πέρασε.

Στις 30 Ιανουαρίου ‘22 κόψαμε  την Αγιοβασιλόπιτα την οποία ευλόγησε ο Προηγούμενος της Ιεράς μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος. Στην προσλαλιά του προς τα μέλη της διοίκησης,τα μέλη και φίλους του Συλλόγου ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά τονίζοντας την ανάγκη επανευαγγελισμού στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης

Στις 10Απριλίου ’22 πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Γεωπολιτικής- καθηγητή Γεωστρατηγικής Γιώργο Φίλη με θέμα: “Ο Πόλεμος στην Ουκρανία ως Προοίμιο μίας Παγκόσμιας Γεωπολιτικής Σύγκρουσης”.

Στις 17 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήσαμε την μεγάλη εκδήλωση με θέμα:  “Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης”, ένα μουσικό οδοιπορικό τιμής και μνήμης στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Μετεώρων με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου .Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Ζαχαρίας Καρούνης και Κωνσταντία Λάσκου, οι μουσικοί Απόστολος Σακκάς, Γεώργιος Αγγέλης, Γεώργιος Ντίνας, Γεώργιος Ρέτος, Κώστας Δριτσέλης, Ραφαηλία Ντίνα, Χρήστος Κιτσόπουλος και Καλλιόπη Μισαρλή.

Στις 15 Οκτωβρίου ‘22 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με θέμα: “Η Μικρασιατική εκστρατεία και η μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία”, με oμιλητή τoν γνωστό Καθηγητή – Διδάκτορα κ. Μελέτη Μελετόπουλο.

Τέλος ο Σύλλογός μας δια αποφάσεων των οργάνων του, απέστειλε διάφορες επιστολές και κατέθεσε δημόσια τις απόψεις και προτάσεις του επί σειρά ζητημάτων που ανέκυψαν την  περασμένη χρονιά οι οποίες απορρέουν από τις καταστατικές μας αρχές και την διακήρυξη αρχών στις οποίες πιστεύουμε και δρούμε.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το πλέον δύσκολο κομμάτι του απολογισμού πεπραγμένων είναι αναμφίβολα  το οικονομικό.

Τα έσοδά μας διαμορφώθηκαν στα 2.900 χιλ. ευρώ, προερχόμενα από συνδρομές και δωρεές μελών, τα έξοδα 2.876,13  ευρώ,που προκύπτουν από δαπάνες εκδηλώσεων και πληρωμές πάγιων αναγκών (ενοίκιο, ΔΕΗ, OTE, ΔΕΥΑΜ, ΕΛΤΑ), με το υπόλοιπο ταμείου 23,87 ευρω.

Η οικονομική κρίση σίγουρα μας επηρεάζει όλους σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, κάτι που αντανακλάται και στον Σύλλογό μας, δυσκολεύοντας το έργο μας. Στο πλαίσιο αυτό θα σας παρακαλούσαμε και πάλι,στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκριθείτε στην ετήσια συνδρομή σας.

Δ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023

Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς βρισκόμαστε σε συζήτηση σε ποιόν τομέα θα αφιερώσουμε το 2023. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ε. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά που μας πέρασε, αν και τελούσε υπό ιδιαίτερες συνθήκες κατά το πρώτο ήμισυ του ΄22, εν τούτοις με την βοήθεια των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, μπορούμε να πούμε πως ήταν μια καλή χρονιά για τον Σύλλογό μας και ευχόμαστε το ίδιο παραγωγική να είναι και η νέα που ξεκίνησε.

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, φίλες και φίλοι,

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας καταρρέουν και αποδομούνται οφείλουμε να καταθέσουμε την παρουσία μας και την ομολογία μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αγωνιζόμενοι για την πίστη, την πατρίδα, την πολιτισμική ταυτότητα και την ιστορική μας κληρονομιά, μένοντας αμετακίνητοι στις αξίες που παραλάβαμε.

Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη να μην υποταχθούμε στην κυρίαρχη αντίληψη που μας θέλει πολίτες του κόσμου απαλλαγμένους απ΄ ότι  διαμορφώνει την εθνική μας συνείδηση. Μέσα από τον Σύλλογό μας, ενωμένοι και πιστοί, φράζουμε τον δρόμο στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης που εξαφανίζει λαούς και πολιτισμούς.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας.

Σας θέλουμε ακόμα πιο κοντά μας, πιο κοντά στις δράσεις και στις προσπάθειές μας.

Σας χρειαζόμαστε όλους!

Καλή, ευλογημένη και παραγωγική χρονιά!!!

 

Το

Διοικητικό Συμβούλιο

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.