Διαβάζετε τώρα
Με την ευκαιρία της απονομής του μεταλλίου “AΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ” στην Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά

Με την ευκαιρία της απονομής του μεταλλίου “AΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ” στην Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά

Μεγάλη η προσφορά της ΕΦΑ Τρικάλων και της Προϊσταμένης της Κρυσταλλίας Μαντζανά στην προστασία και ανάδειξη της Αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς!!

Η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά είναι φύσει και θέσει ο θεματοφύλακας, που μέσα από την υπηρεσία της αγωνίζεται -κατά γενική ομολογία- με πλήρη αφοσίωση για την προστασία και την ανάδειξη των στοιχείων της τοπικής ιστορίας, της παράδοσης, των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής, ευρισκόμενη συχνά αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες και συγκρούσεις.

Με συναίσθηση της ευθύνης της για την προστασία και ανάδειξη των στοιχείων του τοπικού πολιτισμικού θησαυρού κοπιάζει ασταμάτητα, παρότι πολλές φορές βρίσκεται ενώπιον ανυπέρβλητων δυσκολιών, οι οποίες όχι μόνο δεν την αποθαρρύνουν, αλλά απεναντίας την καθιστούν ακόμα πιο αποτελεσματική στην εξεύρεση λύσεων για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων.

Ειδικά για τα ΜΕΤΕΩΡΑ και την Αγιομετεωριτική κληρονομιά, η Κρυσταλλία Μαντζανά έχει προσφέρει όλη την επιστημονική, υπηρεσιακή και προσωπική της ικμάδα, προκειμένου ο ανεκτίμητος πολιτιστικός πλούτος που βρίσκεται στην Θηβαΐδα των ΣΤΑΓΩΝ, τα ΜΕΤΕΩΡΑ, να προστατευθεί, μελετηθεί και αναδειχθεί!!

Δίκαια, λοιπόν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, αποφάσισε να τιμήσει την κυρία Μαντζανά με το μετάλλιο “ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ”, που αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως “ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ”, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την όλη προσπάθεια και προσφορά της. Πρόκειται για μία αξιέπαινη και καθολικής αποδοχής απόφαση. Γιατί πάντα η προσφορά, έξω και πέρα από τους στενούς υπηρεσιακούς κανόνες, πρέπει να τονίζεται, ειδικά όταν γίνεται μέσα από δυσκολίες και σκόπιμες, κάποιες φορές, αμφισβητήσεις.

Η κυρία Μαντζανά είναι άνθρωπος με ευρεία επιστημονική κατάρτιση και σεμνότητα και η πορεία της ως προϊσταμένης στην ΕΦΑ Τρικάλων σφράγισε τις εξελίξεις όσον αφορά την προστασία, μελέτη και ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μας και ειδικά των Μετεώρων!!

Της ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα !!!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.