Διαβάζετε τώρα
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2024

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2024

+15
Προβολή Φωτογραφιών

Με μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή, 14 Ιανουαρίου η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου μας.
Την Βασιλόπιτα, εκπροσωπώντας και της Ιερά μας Μητρόπολη, ευλόγησαν οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκιουζέλης και π. Δημήτριος Σπυρόπουλος, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο ακροατήριο εκφράζοντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά, με ευόδωση των στόχων και σκοπών του Συλλόγου.
Στη συνέχεια, η συγγραφέας κ. Μαρία Μουρζά καθήλωσε το κοινό που γέμισε την αίθουσα Ν. Λιάπη. Στη μεστή πνευματικών νοημάτων και τόσο επίκαιρη ομιλία της με θέμα “Τα πίσω χρόνια είναι του Θεού, δικά μας είναι αυτά που έρχονται”.
Αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της συγχωρητικότητας που τόσο αναγκαία είναι για τον σύγχρονο άνθρωπο, εκθέτοντας το παράδειγμα αγίων ανδρών και γυναικών που πρέπει να αποτελεί οδοδείκτη και για τη δική μας ζωή.
Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση και κυρίως την αγαπητή μας κ. Μαρία Μουρζά που αποδέχθηκε την πρότασή μας να είναι η ομιλήτρια στην πρώτη εκδήλωση του νέου έτους.

Μετά τιμής
το Δ.Σ.

 


Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου κ. Καλύβα στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου μας:

Χριστός ετέχθη!!! Καλή, ειρηνική και καρποφόρα χρονιά για όλους μας, την Πατρίδα και το έθνος μας!!

Συνεχίζοντας την παράδοση ο Σύλλογός μας σας καλωσορίζουμε στην πρώτη για την νέα χρονιά εκδήλωση που περιέχει την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας αλλά και την καθιερωμένη επίκαιρη πνευματική ομιλία.

Η νέα χρονιά ήρθε με πολλά προβλήματα αλλά πολλές προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Οφείλουμε να απαντήσουμε κυρίως ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες προτάσσοντας τις αρχές και αξίες της πίστεώς μας και του πολιτισμού μας που συνυφαίνουν την εθνική μας ταυτότητα και παράδοση.

Και πρέπει να απαντήσουμε μέσα απ΄ αυτά τα στοιχεία ώστε να κρατήσομε την εθνική μας αυθυπαρξία αποφεύγοντας να ενταχθούμε στην διαδικασία αλλοίωσης των χαρακτηριστικών που συνθέτουν την εθνική μας ταυτότητα που προτάσσει η εποχή της τεχνοκρατίας, της τεχνητής νοημοσύνης που δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά τα επίπεδα δράσης της παγκοσμιοποίησης.

Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που αν μη τί άλλο καταλύουν το σύστημα αξιών, τις δομές και τα θέσμια στα οποία στηρίζεται μια υγιής κοινωνία.

Με το πρόσχημα του δήθεν προοδευτισμού και εξευρωπαϊσμού μας, η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία νομιμοποίησης των γάμων και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών ,την ώρα που ήδη βιώνουμε την διάλυση της οικογένειας, του Ελληνικού σχολείου και όλων εκείνων των δομών και θεσμών που στερεώνουν την γνήσια ταυτότητά μας, γίνεται φανερό ότι αυτό αποτελεί στην ουσία ανταπόκριση στα κελεύσματα των κέντρων που υπηρετούν τους ανομολόγητους στόχους της κυρίαρχης αντίληψης που θέλει την παρέκκλιση από το υγιές, που είναι το άρρεν και θήλυ ,στην δημιουργία στρεβλώσεων που πραγματικά τρομάζουν για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες στην δομή και λειτουργία της αυριανής κοινωνίας.

Απέναντι σ΄ αυτά τα νεοταξίτικα σχέδια θα πρέπει όχι μόνο να αντιδράσουμε αλλά και να ομολογήσουμε την πίστη μας στις αρχές και αξίες που συνθέτουν την γνήσια Ελληνική ταυτότητά μας .

Ήδη το Δ.Σ εξέδωσε και απέστειλε στον Πρωθυπουργό, τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Βουλευτές, επιστολή δια της οποίας εκθέτουμε τις απόψεις μας σχετικά με την πρωτοβουλία νομικής κατοχύρωσης νομικά του γάμου και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών αλλά και όλων όσων τεκταίνονται και διαλύουν το οικοδόμημα της υγιούς Ελληνικής κοινωνίας.

Πέραν αυτού εκδώσαμε, μοιράσαμε και μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα που είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και στο Άγιο Δωδεκαήμερο ενώ προγραμματίζουμε σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στην νέα χρονιά που ανέτειλε.

Πριν καλέσω στο βήμα την κυρία Μουρζά να μας αναπτύξει το θέμα : “Τα πίσω χρόνια είναι του Θεού. Δικά μας είναι αυτά που έρχονται”.

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα:

Η κ. Μαρία Μουρζά έχει γράψει και κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία . Η ποιότητα του συγγραφικού της έργου δεν αναδεικνύει μόνο με την προβολή των αξιών της τηλαυγούς ζωής, της Πίστεως και της Πατρίδος, αλλά ταυτίζεται και με την προσωπική της βιωτή που εμείς στον Σύλλογο “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ”, το γνωρίζουμε.

Το έργο της απευθύνεται στον άνθρωπο της εποχής μας, τον βυθισμένο στην απογοήτευση, στην απόγνωση, στην ηθική κρίση και παρακμή με κείμενα που μετουσιώνονται σε βάλσαμο παρηγοριάς, αναστοχασμού ζωής και ελπίδας για επιστροφή στο αληθινό νόημά της .

Της ευχόμαστε να της δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει έτσι, ανόθευτα, να μας δείχνει τον δρόμο προς τα πιστεύματα του γένους μας.