Διαβάζετε τώρα
Δελτίο Τύπου ενάντια στη δράση της Στέγης Ωνάση «I am Positive»

Δελτίο Τύπου ενάντια στη δράση της Στέγης Ωνάση «I am Positive»

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΩΝΑΣΗ «I AM POSITIVE»

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2022.

     Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών αντιτίθενται στη δράση της Στέγης Ωνάση* «I am Positive», στην οποία στηρίζει τις ΛΟΑΤΚΙ+ επιλογές, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. (1) Η «Στέγη» χρησιμοποιεί γονείς και φίλους ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών που μιλούν για «άνευ όρων» αποδοχή εκ μέρους της οικογένειας των «ιδιαίτερων» σεξουαλικών επιλογών των παιδιών. Υποδεικνύουν θέσεις που «οφείλει» να λάβει η οικογένεια στο όνομα της «αγάπης».

    Ποιος γονιός δεν συνταράσσεται όταν το παιδί του δηλώσει πως δεν αποδέχεται την βιολογική του πραγματικότητα και λειτουργεί ως «άλλο»; Αυτό σημαίνει έλλειψη αγάπης, ρατσισμό ή ομοφοβία; Με κανέναν τρόπο. Οι ίδιες οι μητέρες του «I am Positive» ομολογούν την δυσκολία που είχαν με την αποκάλυψη της «τρανς» ταυτότητας των παιδιών τους και οι λόγοι είναι κατανοητοί. Τους υποδεικνύει ο έμφυτος φυσικός νόμος, η ανθρώπινη συνείδηση, η πραγματική αγάπη για το παιδί τους. Όμως στο όνομα της πολύχρωμης «αγάπης» η έμφυτη μαρτυρία της συνείδησής τους πρέπει να καταπνιγεί. Και γι’ αυτό επιστρατεύεται η ιδεοληπτική «επιστήμη».

   Πώς ορίζουμε την οικογενειακή αγάπη; Είναι αγάπη η άνευ προϋποθέσεων αποδοχή των επιλογών του παιδιού και μάλιστα υπό το κράτος του πανικού και της μονομερούς πληροφόρησης;

    Η «άνευ όρων» αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ αίσθησης ενός παιδιού σημαίνει καταρχήν συγκατάθεση σε μια απόφαση που πήρε ένας βιολογικά ανώριμος εγκέφαλος.
Σημαίνει παραίτησή του γονέα από τη διεκδίκηση του βασικού δικαιώματος του παιδιού του στην υγεία.

     Ο γονιός παραιτείται από την αναζήτηση και αντιμετώπιση τυχόν ψυχολογικών αδυναμιών του παιδιού, νοητικών προβλημάτων, κακοποιητικών εμπειριών του παρελθόντος, που μπορεί να προκάλεσαν αυτά τα αισθήματα.

     Σημαίνει απροθυμία του στο να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις μέσα στην δική του οικογένεια ή το φιλικό περιβάλλον, που ενδεχομένως αποδιοργανώνουν το παιδί στις συμπεριφορές και την αίσθηση του φύλου του.

    Σημαίνει πως ο γονέας αποδέχεται για το παιδί του να γίνει «πειραματόζωο» στις μη πιστοποιημένες, επικίνδυνες και αμφισβητούμενες «θεραπείες μετάβασης». Αυτές θα το αποκλείσουν για πάντα από την εναρμόνιση του ψυχολογικού με το βιολογικό του φύλο, ενώ συγχρόνως το εκθέτουν στους κινδύνους της ορμονοθεραπείας, στις μή αναστρέψιμες ακρωτηριαστικές επεμβάσεις γεννητικών οργάνων και τη στείρωση. Είναι αυτό αγάπη;

    Οι δράσεις «φιλανθρωπίας» και ένταξης προφασίζονται την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στη πραγματικότητα όμως συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν το τραύμα των παιδιών και της οικογένειας. Τα παγιδεύουν σε μια ζωή γεμάτη ιατρικές παρεμβάσεις, ειδικές θεραπείες, μεταδοτικά νοσήματα, ασταθή οικογενειακή κατάσταση, εναλλαγές συντρόφων, βαθιά ψυχολογικά τραύματα. Έξω από την παράδοση και την παρηγοριά της θρησκευτικής πίστης, σε ένα πνευματικό λαβύρινθο που οδηγεί τελικά στην αίσθηση της ματαιότητας λόγω του βιασμού της ίδιας της φύσης. Είναι αυτό αγάπη;

    Η βοήθεια που παρέχει η πολιτεία στις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες είναι δυστυχώς ιδεολογικά κατευθυνόμενη. Κάθε προσπάθεια εναρμόνισης της ψυχολογίας με τη βιολογία χαρακτηρίζεται ως «θεραπεία μεταστροφής», ρητορική μίσους, ομοφοβία, απαγορεύεται και είναι ποινικά κολάσιμη! Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ρατσισμός απέναντι στη κανονικότητα, η μεγαλύτερη προσβολή απέναντι στην ελευθερία της συνείδησης, την αυτοδιάθεση του σώματος και τα γονεϊκά δικαιώματα και ευθύνες.

     Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαστροφή της έννοιας της γονεϊκής αγάπης. Να υποστηρίζει ο γονέας την απώλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας του παιδιού του, να συγκατατίθεται σε σεξουαλικές συμπεριφορές έξω από τις προδιαγραφές του, να το οδηγεί τελικά στην απώλεια της ψυχής του…

     Με βάση τα παραπάνω και ενώ η προτεινόμενη μορφή «αγάπης» αποδεικνύεται καταστροφική, εγείρονται και επιπλέον ερωτήματα. Γιατί υπάρχει ειδική πρόνοια και εθνική στρατηγική για τις σεξουαλικά «ιδιαίτερες» ομάδες; Δεν δικαιούνται όλοι οι πολίτες ισότιμα την κρατική πρόνοια και τις ευεργετικές εθνικές στρατηγικές;

     Αυτή η στοχευμένη και κατευθυνόμενη ιδεολογικά παροχή βοήθειας, επιδρά αρνητικά όχι μόνο στα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά αλλά και σε όλη τη κοινωνία. Αποδεχόμενη η οικογένεια και η κοινωνία «άνευ όρων» ως ισότιμες τις ΛΟΑΤΚΙ+ συμπεριφορές, θα επιφορτιστεί με τη νομιμοποίηση των προβληματικών σχέσεων, και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τις ατέλειωτες «θεραπείες», τα σεμινάρια «αποδοχής», τις θεραπείες γονιμότητας, ένα τεράστιο ασφαλιστικό κόστος.

     Η αποδοχή θα διχάσει την κοινωνία με το συνειδησιακό εκβιασμό της «άνευ όρων» αποδοχής και την περιθωριοποίηση όσων λειτουργούν με βάση την αντικειμενική επιστημονική θέση, την κοινή λογική και τις θρησκευτικές τους αξίες.

    Και όλα αυτά δρομολογούνται από την πολιτεία ενώ πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο οι φωνές των απογοητευμένων και εξαπατημένων ΛΟΑΤΚΙ+ θυμάτων. Των γονέων που δηλώνουν πως παραπλανήθηκαν στην ενημέρωση, των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών που νιώθουν κακοποιημένα από τους «επιστήμονες» που υπάκουσαν στις ανώριμες επιλογές τους. (2,3). Ζητούν να αποδοθούν οι νομικές ευθύνες για την καταστροφή του σώματός τους, ενώ ήδη διακόπτεται η λειτουργία κλινικών φύλου υπό το βάρος των αποκαλύψεων. (4,5,6,7,8,9).

    Συνοψίζοντας, Διαπιστώνουμε πως με πρόσχημα την «οικογενειακή αγάπη» διείσδυσαν και κυριαρχούν απόψεις αντιεπιστημονικές, παραπλανητικές, που προσβάλλουν την παραδοσιακή οικογένεια, καταπατούν την θρησκευτική συνείδηση, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και το εθνικό μας συμφέρον. Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών θεωρούν πως οποιεσδήποτε Στρατηγικές, Πρωτοβουλίες και Δράσεις προαγωγής της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας συνιστούν πράξεις υπονόμευσης και διάβρωσης των θεσμών που στηρίζουν την κοινωνία μας και έχουν στόχο την εξευτελιστική καταστροφή της ελληνικής οικογένειας. Στο όνομα της «αγάπης» και της ήσσονος πνευματικής προσπάθειας τα παιδιά και η οικογένεια υφίστανται ανώδυνη αλλά δηλητηριώδη ευθανασία.

     Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αποστασιοποιηθεί και να μην παρέχει στήριξη σε αυτές τις αμφισβητούμενες πρωτοβουλίες ερχόμενη σε σύγκρουση με το αίσθημα ευπρέπειας, σοβαρότητας και τη θρησκευτική πίστη του ελληνικού λαού. Να στηρίξει το θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας, ως βασικό πυλώνα της εθνικής μας υπόστασης.

     Ζητούμε από την Εκκλησία μας να λάβει σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες, και να αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη τα παιδιά της ώστε να μην παγιδεύονται σε αποφάσεις ζωής που τα καταστρέφουν σωματικά και πνευματικά.

     Ζητούμε τέλος από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την αγωγή των παιδιών τους βασιζόμενοι στις παραδοσιακές αξίες ζωής και τη ζωντανή Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη! Στον κατακλυσμό της ΛΟΑΤΚΙ+ επιθετικής προπαγάνδας, το περιβάλλον της υγιούς χριστιανικής οικογένειας, όπου επικρατεί η πραγματική αυτοθυσιαστική αγάπη των μελών της, μπορεί να αποτελέσει τη σωτήρια Κιβωτό για τα παιδιά μας, το αύριο της πατρίδα μας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:
Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωση Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)
_______________________

και το κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Παραπομπες:

1.https://primeminister.gr/wp-content/uploads/2021/06/ethniki_statigiki_gia_thn_isothta_ton_loatki.pdf

2.https://sexchangeregret.com/detransitioners-stories-of-medical-abuse-part-2/

  1. https://sexchangeregret.com/Μαρτυρίες μετάνοιας από αλλαγή φύλου

4.https://medscape.com/viewarticle/982266 Απόσυρση θεραπειών από Vanderbilt University Medical Center

5.https://bbc.com/news/uk-62335665 Διακοπή λειτουργίας Tavistock Clinic

6.https://medscape.com/viewarticle/980899 Λαρυγγοπλαστική τρανς

7.https://medscape.com/viewarticle/979592 Σεξουαλική δυσλειτουργία τρανς

  1. https://medscape.com/viewarticle/915156Γονιμότητα τρανς

9.https://cdc.gov/std/life-stages-populations/msm.htm Υψηλή συχνότητα ΣΜΝ στα ομοφυλόφιλα άτομα.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.