Διαβάζετε τώρα
Η στάση των τοπικών κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων

Η στάση των τοπικών κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων

  • του Γρηγόρη Καλύβα

Αναζητώντας την στάση που τήρησαν οι Τρικαλινοί Κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι αναφορικά με το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, διαπιστώνουμε πως άπαντες ήταν παρόντες και ψήφισαν το προτεινόμενο νομοσχέδιο ανταποκρινόμενοι στα κελεύσματα της κομματικής πειθαρχίας (ΣΥΡΙΖΑ). Ούτε την δυνατότητα διαφοροποίησης που υπέδειξε σε όσους διαφωνούσαν ο Πρωθυπουργός δια της αποχής χρησιμοποίησαν οι της Ν.Δ.

Ταυτίστηκαν και στήριξαν αναφανδόν το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Και όχι μόνο αυτό αλλά εθεάθησαν να χειροκροτούν για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που ανατρέπει ότι γνωρίζαμε και βιώναμε ως έθνος αναφορικά με την παραδοσιακή υγιή κοινωνική οργάνωση (οικογένεια). Τίποτα από τα επιχειρήματα που τους παρέθεσαν οι τοπικές συλλογικότητες τους συγκίνησε ή τους προβλημάτισε. Όχι!!! Εκείνο που μέτρησε είναι οι Υπουργικοί θώκοι και οι εν δυνάμει υπουργησιμότητες.

Κρίμα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Τρικαλινός πολίτης την οποία αναντίρρητα διέψευσαν. Κρίμα που δεν αφουγκράστηκαν τον προβληματισμό του για την ισοπέδωση των αξιακών θεσμών που στηρίζουν τα θεμέλια της υγιούς Ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα που η κομματική πειθαρχία υπερακόντισε την κοινωνική αντίδραση που εκφράστηκε με κάθε τρόπο γράφοντάς την στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Αν αισθάνονται καλά που η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ (συλλογικότητα Λεσβιών Lesbian, Ομοφυλόφιλων Gay, Αμφιφυλόφιλων Bisexual, Tρανς Trans, Koυίρ (Queer) Ίντερσεξ Ιntersex) πανηγύριζε για την νίκη τους και ότι αυτή η παρέκκλιση μπορεί να γίνει κανόνας στην αυριανή Ελληνική κοινωνία, τότε μπράβο τους, πρόσφεραν εθνική υπηρεσία!!!

Ωστόσο η Ελληνική κοινωνία πολύ σύντομα  θα τους στείλει το μήνυμα στις ευρωεκλογές το οποίο και θα αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων προοδευτικά!!!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.