Διαβάζετε τώρα
Ρώσοι Μητροπολίτες στα Μετέωρα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού

Ρώσοι Μητροπολίτες στα Μετέωρα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού

Ένα γκρουπ έξι Ρώσων Ιεραρχών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία σχετικά με την αποστολή ομάδας Ρώσων θρησκευτικών επισήμων από τις κυριότερες Ρωσικές πόλεις στην Ελλάδα οργανώνεται από το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και Κ.Α.Κ. σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας (που θα αναλάβει το πρόγραμμα των περιηγήσεων των Ρώσων Μητροπολιτών και τις επίσημες συναντήσεις τους με την Εκκλησία της Ελλάδας) και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (που θα αναλάβει τη φιλοξενία και τις μετακινήσεις τους).Οι επίσημοι καλεσμένοι από τη Ρωσία θα είναι οι:

– LISCHUK TIMOFEY ADAMOVISH, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Orenburg και Saraktash δεσπότης Valentin

– NEMTSOV NIKOLAY FEDOROVICH, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Perm και Tobolosk δεσπότης Mefodiy

– SHUSHMARCHENKO IVAN PETROVICH, Ηγούμενος Nikodim Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας

– LITOVKA ANDREY ANATOLIEVICH, Πρωτοπρεσβύτερος Andrey Γραμματέας του Δεσπότη Mefodiy

– ΚOLPASCHIKOV ALEXEY VIKTOROVICH, Tv Soyux correspondent – Γραμματέας Δεσπότη Valentin

– KUZNETSOV GEORGIY VASILIEVICH, Δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα Ρωσικής Εκκλησίας.

Με την παρέμβαση της “Invest In Meteora” (επενδυτική εταιρεία) και την υποστήριξη της “Meteora Thrones Tour On Time” (τουριστική εταιρεία με έδρα την Καλαμπάκα) εξασφαλίστηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των Ιερών Μονών των Μετεώρων στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, που αρχικά δεν προβλεπόταν.

Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου θα υπάρξει η ευκαιρία φιλοξενίας των κυριότερων εκπροσώπων της Ρωσικής Θρησκευτικής ηγεσίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας και του Δήμου Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα μας θα υπάρχει η συνεχής κάλυψη του ρωσικού θρησκευτικού τηλεοπτικού καναλιού και η παράλληλη προβολή της σε Ελλάδα και Ρωσία.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.