Διαβάζετε τώρα
«Υποκλίθηκαν» στα Μετέωρα Ισπανοί bloggers

«Υποκλίθηκαν» στα Μετέωρα Ισπανοί bloggers

«Θαύμα» χαρακτήρισε τη διάσημη μοναστική πολιτεία ομάδα Ισπανών bloggers

Μπορεί να έχουν ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, αλλά το θέαμα που αντίκρισαν όταν έφτασαν στα Μετέωρα τούς άφησε άναυδους. Οι Ισπανοί bloggers που επισκέφτηκαν τη φημισμένη μοναστική πολιτεία της Θεσσαλίας εντυπωσιάστηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να τη χαρακτηρίζουν «θαύμα»!

Οι travel bloggers (mibauldeblogs.com) ήρθαν στην Ελλάδα στις 6 Αυγούστου και ξεκίνησαν πραγματική περιοδεία στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα. Υστερα από αρκετές βουτιές στις παραλίες των Κυκλάδων και αφού επισκέφτηκαν τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, αποφάσισαν να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και να δουν από κοντά τα μοναδικά Μετέωρα. Την περασμένη Κυριακή η ομάδα των 11 Ισπανών και Ισπανίδων έφτασε στην Καλαμπάκα.

Διθυραμβικά σχόλια
Ύστερα από έναν σύντομο περίπατο στην πόλη, οι travel bloggers ανηφόρισαν για το μοναστικό συγκρότημα των Μετεώρων. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους επισκέφτηκαν τις Ιερές Μονές Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ανεκτίμητης αξίας τοιχογραφίες και εικόνες, ενώ ενθουσιάστηκαν στη θέα όλων των υπόλοιπων μονών, τις οποίες φρόντισαν να απαθανατίσουν με πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσαν κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσα από τα blogs τους και συνοδεύεται από διθυραμβικά σχόλια για το θρησκευτικό, γεωλογικό και πολιτιστικό φαινόμενο των Μετεώρων.

«Η ημέρα μας στα Μετέωρα ήταν εντυπωσιακή και οι εικόνες που αντικρίσαμε αξέχαστες» γράφουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Μετέωρα σημαίνει μεταξύ γης και παραδείσου και γι’ αυτό ακριβώς βρίσκονται αυτά τα μοναστήρια πάνω στους βράχους. Πρόκειται για ένα θαύμα!».
Εκτός από τα Μετέωρα, οι Ισπανοί bloggers προβάλλουν μέσω ίντερνετ τις ομορφιές και τα αξιοθέατα και των υπόλοιπων περιοχών όπου πέρασαν τις διακοπές τους. Μεταξύ άλλων, στις ιστοσελίδες τους «παρελαύνουν» η Πορτάρα της Νάξου, η παραλία Πισίνα στα Κουφονήσια, η Ακρόπολη της Αθήνας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.