Διαβάζετε τώρα
Ευχαριστήριο Μήνυμα με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11-10-2022

Ευχαριστήριο Μήνυμα με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11-10-2022

+3
Προβολή Φωτογραφιών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ”, εκφράζοντας τα αισθήματα μελών και φίλων μας, αισθάνεται ειλικρινά την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς:

Τον κεντρικό ομιλητή, καθηγητή –διδάκτορα κοινωνικών, οικονομικών και φιλοσοφικών επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης και Αθηνών, κ. Μελέτη Μελετόπουλο  αφενός για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και αφετέρου για την επιστημονικά και ιστορικά τεκμηριωμένη ομιλία – διάλεξη που μας πρόσφερε και τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε στη συνέχεια, με θέμα “Η Μικρασιατική εκστρατεία και η μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία”.

Επίσης ευχαριστούμε:

  • Τον Δήμο Μετεώρων για την παραχώρηση της Αίθουσας “ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ”.
  • Τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη μας κ. κ. Θεόκλητου.
  • Τις σεβαστές πολιτικές αρχές, τις αρχές του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της περιοχής μας.
  • Τους εκπροσώπους της μοναστικής κοινότητας Αγίων Μετεώρων.
  • Τους εκπροσώπους πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.
  • Όλους όσους παραβρέθηκαν, παρακολούθησαν και πήραν μέρος στην συζήτηση.
  • Τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν και βοήθησαν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.
  • Τον κ. Ευάγγελο Τζιουβάρα για την ηχητική υποστήριξη.
  • Τα μέλη και τους φίλους που πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και όλους όσους κατ΄οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Ο αγώνας και η προσπάθεια του Συλλόγου “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ” γι΄ αυτά που πρεσβεύει και υπηρετεί, συνεχίζεται.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


Ακολουθεί η προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου, Γρηγόρη Γ. Καλύβα:

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την παρουσία σας στην αποψινή εκδήλωση αλλά και για την γενικότερη στήριξη που παρέχετε στις δράσεις του Συλλόγου μας.

Όπως γνωρίζεται ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρονών από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες της Μικρά -Ασίας και του Πόντου.

Όλες οι εκδηλώσεις που κάναμε με κορυφαία το μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “ΟΝΕΙΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” και όσες ακολουθούν, είναι αφιερωμένες στο κορυφαίο όσο και θλιβερό για τον Ελληνισμό ιστορικό γεγονός που θεωρείται ισάξιο της άλωσης της Βασιλεύουσας που τόσο έντονα επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει την πορεία του Ελληνισμού και σήμερα.

Και το κάνουμε αυτό γιατί πραγματικά μας πονάει ως Έλληνες τόσο ή άλωση της Πόλης, όσο και η Μικρασιατική καταστροφή.  Πέραν αυτού οφείλουμε να ενθυμούμαστε, να μην ξεχνάμε και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι η κύρια αιτία της αποτυχίας της Μεγάλης Ιδέας και η συνακόλουθη  καταστροφή ήταν ο εθνικός διχασμός και πως ο Ελληνισμός βγαίνει τροπαιούχος μόνο όταν είναι ενωμένος.

Η εθνική ενότητα, η ιστορική γνώση και μελέτη της ιστορίας, ή  διατήρηση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας και ταυτότητας, αποτελούν προϋποθέσεις στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη τώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους και προκλήσεις.

Και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός απέναντι ,είναι ορατός και αντιμετωπίσιμος ,καθώς αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ακόμα μια εθνική εδαφική συρρίκνωση.

Ο άλλος εχθρός ,στο εσωτερικό της πατρίδας μας, το δημογραφικό,  η εθνική αλλοίωση και η αποκοπή του σημερινού Έλληνα από την Ορθόδοξη πίστη και παραδόσεις του, τις μεγάλες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, όπως η οικογένεια, είναι που πρέπει να πολεμάμε καθημερινά ώστε να παραμείνουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι ,τιμώντας την εθνική παρακαταθήκη του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, των αγωνιστών του ΄21 και του έπους του ΄40.

Το Έθνος μας, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον εάν υποστεί ακόμα μια εθνική καταστροφή όπως το 1453 και το 1922.

Για όλους αυτούς και όχι μόνο λόγους ο Σύλλογός μας επιμένει μέσα από τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες του, να τονίζει τους μεγάλους εθνικούς ιστορικούς σταθμούς ώστε να μην ξεχνάμε και να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε σήμερα τη μεγάλη χαρά και τιμή  συνάμα να έχουμε μαζί μας έναν  από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της ανυπότακτης και γνήσιας Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας και διανόησης της χώρας.  Τον Μελέτη Μελετόπουλο, διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτορα φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μας αναπτύξει το θέμα “ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ”.

Κύριε καθηγητά σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασής μας και σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας και στα ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.