Διαβάζετε τώρα
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2017

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2017

+9
Προβολή Φωτογραφιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση του Συλλόγου μας για την ευλόγηση και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας. Έγινε, επίσης, από τον Πρόεδρο, ο απολογισμός των πεπραγμένων του παρελθόντος έτους, στα πλαίσια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, με αναφορά στις επιτυχημένες εκδηλώσεις και στις δράσεις που αναπτύχθηκαν στην διάρκεια του 2016. Για το νέο έτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θά επικεντρωθούν κυρίως στα θέματα που αναδεικνύουν και συνθέτουν τις αξίες της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας (Πατρίδα, Πίστη, Ορθοδοξία, Ιστορία, Παράδοση).

Ακολούθησε η επίκαιρη ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου, Προηγ. της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, με θέμα “Πορεία επιστροφής και επανευαγγελισμού”.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  2016

ΣΥΛΛΟΓΟΥ  «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ»  –

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΔΡΑΣΗΣ  2017

 

Αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι, Καλή και ευλογημένη χρονιά !!!

 

Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΕΡΓΟΥ

Σχεδόν δυόμιση χρόνια  παρουσίας  και δράσης του Συλλόγου μας σε μια προσπάθεια  να αναδείξουμε τις βασικές αρχές και αξίες που απορρέουν από την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Με τις μικρές μας δυνατότητες και δυνάμεις, αλλά με παρρησία  ψυχής, καταφέραμε  να  δώσουμε το στίγμα μας.  Πετύχαμε αρκετά,  αλλά υπολείπονται να γίνουν και πολλά άλλα, που δυστυχώς προσκρούουν στις ισχνές  οικονομικές δυνατότητες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και μετά από πολύ μεγάλο προβληματισμό ως Δ.Σ καταλήξαμε  οι δράσεις μας σ΄ αυτήν την χρονική συγκυρία να  επικεντρωθούν στα θέματα που αναδεικνύουν  τις αξίες εκείνες που συνθέτουν την  ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ(Πατρίδα, Πίστη, Ορθοδοξία, Ιστορία, Παράδοση).

Την χρονιά που μας πέρασε  οργανώσαμε εκδηλώσεις που δεν είχαν μεγάλο  οικονομικό κόστος αλλά  εκτιμούμε ότι είχαν πολύ μεγάλο και ουσιαστικό περιεχόμενο πετυχαίνοντας  μέσα από αυτές,  καί  το στίγμα μας να δώσουμε,  καί  να στείλουμε τα μηνύματά μας.

Η παρουσία μας  όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά απεναντίας προκάλεσε το ενδιαφέρον του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου τόσο του τοπικού, όσου και του κεντρικού που μας φιλοξένησαν στις σελίδες τους  τονίζοντας τις δραστηριότητές μας  (βλέπε εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, φύλλο 06 Απριλίου 2016 », αφιέρωμα ΕΡΕΥΝΑ 05 Νοεμβρίου 2016).

Ξεκινήσαμε  με την εκδήλωση  στις 10 Ιανουαρίου 2016, σ΄ αυτήν εδώ την αίθουσα, με την κοπή της Βασιλόπιττας  και τον απολογισμό – προγραμματισμό  2016.

Στο πλαίσιο των εσωτερικών  εκδηλώσεων  στα γραφεία με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» πραγματοποιήσαμε ειδικό αφιέρωμα με θέμα:  «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣ».

Συνεχίσαμε με  την  εκδήλωση  της 20 Μαρτίου 2016 με ομιλητή την συγγραφέα κ. Μαρία Μουρζά και θέμα : «ΟΥΤΟΙ ΕΝ ΑΡΜΑΣΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΙ ΕΝ ΙΠΠΟΙΣ»,  που πραγματικά άφησε άριστες εντυπώσεις.

Στις 22Μαίου  2016 πραγματοποιήσαμε το αφιέρωμα  στην Άλωση της Πόλης  με ομιλητή τον Αντιστράτηγο  ε.α  – επίτιμο  Διοικητή Β΄ Σώματος στρατού Θεόκλητο Ρουσάκη και θέμα «ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ».

Στις 26 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ  πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση με θέμα : «ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΙΑ ΑΔΙΑΡΗΚΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» με ομιλητή τον Καθηγητή Δογματικής Θεολογίας του Α.Π.Θ Κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Όσον αφορά την  περιοδική έκδοση της εφημερίδας,  συνεχίζουμε την προσπάθεια πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας προσπαθώντας κάθε φορά να την εμπλουτίζουμε.  Κάτι ανάλογο γίνεται και με την ιστοσελίδα μας.

Στην παρουσία  του Συλλόγου  στον μαζικό χώρο  συμμετείχαμε σε δύο σημαντικές  διαδικασίες  : αυτή που έγινε  στις 14 Φεβρουαρίου 2016 στην Θεσσαλονίκη με  αφορμή την αντίδραση  στην ίδρυση έδρας Ισλαμικών σπουδών στο Α.Π.Θ  με θέμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ», και στην, θεολογική – επιστημονική ημερίδα,  που έγινε στον Πειραιά στις   23 Μαρτίου  2016, με θέμα «ΑΓΙΑ & ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» –  προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες.

 

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όπως υπογραμμίσαμε τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πράγματα που σκεπτόμαστε  και δυστυχώς δεν καταφέραμε να λύσουμε το οικονομικό θέμα. Ότι κάνουμε το κάνουμε εκ των ενόντων και με χορηγίες.  Τα έσοδα ανέρχονται σε  3.140 ευρώ,  που προκύπτουν από εισφορές μελών και δωρεές, και τα έξοδα σε  2.512,82 ευρώ, με λογιστικό υπόλοιπο ταμείου  627, 18 ευρώ.
Την χρονιά που διανύουμε θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση σ΄ αυτό το θέμα γιατί «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν γενέσθαι των δεόντων».  Θα σας ενημερώσουμε  σχετικά λίαν προσεχώς.

 

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όπως  γνωρίζετε  τον  προσεχή  Αύγουστο ολοκληρώνεται η θητεία του Δ.Σ και σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διεξαχθούν  εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Έτσι ο προγραμματισμός δεν μπορεί να κινηθεί πέραν της θητείας του νυν Δ.Σ.  Μέχρι τότε σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις στο πλαίσιο που έχουμε χαράξει. Επίσης συνεχίζουμε την περιοδική έκδοση, εμπλουτίζουμε την ιστοσελίδα και συμμετέχουμε  ενεργά στον μαζικό χώρο.  Σχετικά με τις δράσεις μας  θα ενημερώνεστε εγκαίρως.  Τέλος σε ότι αφορά το μητρώο μελών ζητάμε την έγκριση για ξεκαθάρισμά του.

 

Φίλες και  φίλοι

Ως Διοίκηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σας για την ενεργό στήριξή σας, τον Δήμο Καλαμπάκας,  και τώρα Μετεώρων, για την ειλικρινή συνεργασία που σφυρηλατήσαμε, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε  που  αναδεικνύουν  τις  δράσεις μας και τους θεωρούμε  συνεργάτες μας, τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας,  τους επιστήμονες, συγγραφείς και αρθρογράφους που δίνουν το παρόν στις σελίδες της εφημερίδας μας και γενικά όλους όσους  κατ΄ οιονδήποτε τρόπο  στηρίζουν τις προσπάθειές μας.

Με εκτίμηση
Τα μέλη του Δ.Σ
Γρηγόριος Γ. Καλύβας                Πρόεδρος
Βαγγέλης  Μπουλογιώργος      Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Λάσκος                        Γεν. Γραμματέας
Αποστόλης Καρανίκας                Ταμίας
Σκυλοδήμος   Ηλίας                     Μέλος
Κωνσταντίνος    Αδάμος              Μέλος

Μαρία  – Σίλι  Αθανασούλα        Μέλος


Παρουσίαση Προηγουμένου Ι.Μ Μεγάλου Μετεώρου
Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου

 

Αγαπητοί μας φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς.

Η πραγματική κρίση που διάγουμε ως χώρα και ως κοινωνία είναι ηθική, αξιακή, θεσμική ,πολιτιστική, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά κοινωνικής και εθνικής παρακμής.
Απουσιάζουν οι αξίες, η ομολογία πίστης, η αντίσταση στις προσπάθειες ηθικού, πολιτιστικού και εθνικού εκφυλισμού.
Απουσιάζουν οι πνευματικοί και πολιτικοί ηγήτορες που θα καθοδηγήσουν και εμπνεύσουν σε μια αναγεννητική πορεία το έθνος.
Σήμερα έχουμε την ευλογία και τη χαρά να ακούσουμε το λόγο ενός κατ΄ εξοχήν αγωνιστή και ομολογητή της ανόθευτης Ορθόδοξης πατερικής πίστης και παράδοσης.
Έναν γνήσιο πιστό επόμενο τοις Αγίοις Πατράσι που ανταποκρίθηκε ασμένως στην ε­πι­θυ­μί­α και την α­νάγ­κη της ψυ­χής μας να μας απευθύνει λόγο πνευματικό, παρηγοριάς, ευθύνης, αγώνα, ομολογίας, ελπίδας.
Έναν οικιστή της ισάγγελης Μετεωρίτικης πολιτείας αφιερωμένο στην προ­σευ­χή, στην μετάνοια, στην με­λέ­τη των Θεί­ων Γρα­φών, των πα­τε­ρι­κών λο­γί­ων και στη στήριξη έκ­φρα­σης της Ορθόδοξης ο­μο­λο­για­κής μαρ­τυ­ρί­ας, της πίστης και αξιών της.
Μί­α ο­μο­λο­για­κή μαρ­τύ­ρια που, όπως κάπου σημειώνει ο ίδιος, α­πο­τε­λεί ε­πι­τα­κτι­κή α­νάγ­κη στις μέ­ρες μας, όπου οι νε­ο­τα­ξι­κοί και νε­ο­ε­πο­χί­τι­κοι σχε­δια­σμοί, κα­θώς και οι νε­ο­εμ­φα­νι­ζό­με­νες νε­ο­πα­τε­ρι­κές, με­τα­- πα­τε­ρι­κές και συ­να­φεια­κές θε­ο­λο­γί­ες κα­τα­λύ­ουν και α­πο­συν­θέ­τουν τον κύ­ριο κορ­μό της ε­θνι­κής, εκ­κλη­σι­α­στι­κής και κοι­νω­νι­κής δο­μής.
Αλ­λοι­ώ­νουν και πα­ρα­χα­ράσ­σουν α­κό­μη και αυ­τή την α­λή­θεια και την α­κρί­βεια της Ορ­θο­δό­ξου πί­στε­ώς μας αμ­βλύ­νον­τας τις συ­νει­δή­σεις και συμ­πα­ρα­σύ­ρον­τας σε λα­θε­μέ­νες το­πο­θε­τή­σεις ό­χι μό­νον τους α­πλούς πι­στούς, αλ­λά και μο­να­χούς και κλη­ρι­κούς.
Τον Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο), Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Αναστασίου, τον οποίο και καλώ στο βήμα.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.