Διαβάζετε τώρα
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2018

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2018

+16
Προβολή Φωτογραφιών

Πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”, όπου είχε πραγματικά προκληθεί το αδιαχώρητο

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος  ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καλύβας ευχήθηκε σε όλους για την νέα χρονιά και ανακοίνωσε τις νέες δράσεις του Συλλόγου, που αφιερώνει την νέα χρονιά στην πατρίδα και τα εθνικά μας θέματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του προηγουμένου της Ι.Μ Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανάσιου Αναστασίου με θέμα «Προσευχή καί ἄσκηση, χωρίς μετάνοια, εἶναι καταστροφικές» .


Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου κ. Καλύβα στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου μας

Σεβασμιώτατε

Άγιοι Καθηγούμενοι

Σεβαστοί πατέρες,

Σεβαστές γερόντισσες

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Κύριε Θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ Βαθμού

Κύριε Διοικητά

Αξιότιμε Καθηγητά και εκλεκτέ φίλε του Συλλόγου μας, κ. Λυγερέ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

 

Καλή και καρποφόρα χρονιά, δημιουργική και ευλογημένη!!!

Δοξολογούμε τον Κύριό μας που μας αξιώνει και πάλι εφέτος να συναχθούμε επί το αυτό και να ανταλλάξουμε ευχές και λόγους καρδιάς.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και εξαιρετική τιμή, που βρίσκεται μαζί μας απόψε για να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτά μας και να μας δώσει τις άγιες ευχές του για το νέο έτος, ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκλητος.

Θα θέλαμε και από αυτό το βήμα να του ευχηθούμε για μία ακόμη φορά καλή και καρποφόρα ποιμαντορία και να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι, με την βοήθεια του Θεού, θα αναδειχθεί αντάξιος συνεχιστής της πλουσιοτάτης και μακράς ιστορίας και παράδοσης της Επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ.

Ο Σύλλογός μας είναι πάντοτε στην διάθεσή σας, Σεβασμιώτατε, για οποιαδήποτε βοήθεια και συνεργασία για το καλό της Μητρόπολής μας, της πόλης μας, της πατρίδας μας και των Αγίων Μετεώρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου «Μετεώρων Λιθόπολις» -με βάση και το καταστατικό μας- πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εθνική και πνευματική μας α­φύ­πνι­ση, η ε­πι­στρο­φή μας στι­ς α­γνές και α­λη­θι­νές ε­θνι­κές μας πα­ρα­κα­τα­θή­κες και αξί­ες, στην ξε­χα­σμέ­νη μας πα­ρά­δο­ση, στην Ορ­θο­δο­ξί­α μας, στα μο­να­στή­ρια μας, στην γλώσ­σα και την ι­στο­ρί­α μας, εί­ναι ου­σι­α­στι­κά η μό­νη ορ­γα­νω­μέ­νη αν­τί­στα­σή μας στην α­πό­πει­ρα της νέ­ας ά­λω­σης του Ελ­λη­νι­σμού και στην ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια αλ­λοί­ω­σης ό­λω­ν ό­σων συν­δι­α­μορ­φώ­νουν την ε­θνι­κή, θρη­σκευ­τι­κή και πο­λι­τι­σμι­κή μας ταυ­τό­τη­τα.

Η απελθούσα χρονιά ήταν μια αγωνιστική χρονιά, καθώς με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις δράσεις εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο καθήκον του και τις απαιτήσεις των στιγμών, προέβη σε ποικίλες παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την προάσπιση και την διαφύλαξη του ιερού χαρακτήρα των Αγίων Μετεώρων. Και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας– θα συνεχίσουμε αυτόν τον ιερό αγώνα στο μέλλον, όπου και όπως κι αν χρειαστεί.

Για την χρονιά πού ξεκινάει, ο Σύλλογός μας έλαβε την απόφαση να την αφιερώσει στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας και να επικεντρώσει τις δράσεις του σε εκδηλώσεις, επισκέψεις και ομιλίες που θα τονίσουν την ιστορική μας μνήμη και θα συμβάλουν στην εθνική μας αφύπνιση και εγρήγορση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λοπόν, διοργανώνουμε μία εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, για τον ερχόμενο μήνα με την γνωστή και αγωνίστρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρία Μαντούβαλου και άλλους διακεκριμένους ομιλητές και ένα ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία και την παράδοση τις Μακεδονίας μας, στους αγώνες για την απελευθέρωσή της, με μακεδονίτικους χερούς και τραγούδια.

Για τον ερχόμενο Μάρτιο προσκαλέσαμε τον Στρατηγό κ. Φραγκούλη Φράγκο για να μας μιλήσει για κρίσιμα εθνικά προβλήματα και για τον μήνα Μάιο διοργανώνουμε εκδρομή στα οχυρά ΡΟΥΠΕΛ για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης των οχυρών.

Και επειδή έχουμε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται απόψε ανάμεσά μας ο γνωστός σε όλους στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, τον δεσμεύουμε από τώρα να μας μιλήσει σε μία από τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, που θα αφορά τα εθνικά μας θέματα, σε ημερομηνία που αυτός θα μας ορίσει.

Για τον Οκτώβριο προετοιμάζουμε μια πολύ σημαντική ημερίδα – αφιέρωμα στην μάχη των οχυρών, στο έπος του ’40 και στις καταστροφές που υπέστη η περιοχή μας από τις κατοχικές δυνάμεις.

Παράλληλα, βέβαια, δεν θα λείψουν και οι ομιλίες πνευματικού περιεχομένου, όπως αυτή που τον μήνα Απρίλιο πού θα μας μιλήσει η πολύ αγαπητή συγγραφέας Μαρία Μουρζά.

Αγαπητά μέλη και φίλοι μας

Στην εκκίνηση όλων αυτών των προσπαθειών και στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε έχουμε ανάγκη τον Θεόπνευστο και θεραπευτικό πνευματικό λόγο της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό και παρακαλέσαμε τον Γέροντα Αθανάσιο να μας τον μεταφέρει όπως εκείνος γνωρίζει και τον ευγνωμονούμε που αποδέχθηκε για μια ακόμη φορά την πρόσκλησή μας.

Πρίν απ’ όλα, όμως, παρακαλούμε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο να απευθύνει τις δικές του πατρικές ευχές για το νέο έτος στα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας

Σεβασμιώτατε, παρακαλώ…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.