Διαβάζετε τώρα
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2023

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το 2023

+27
Προβολή Φωτογραφιών
Με μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου μας.
Της τελετής προέστη -εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας- ο αιδεσιμώτατος π. Ιωάννης Ζώτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου για Καλή Χρονιά και ευόδωση των ευγενών σκοπών του Συλλόγου.
Ακολούθησε,  συναπτώς με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη -από πνευματικής απόψεως- ομιλία του προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, πανοσιολ. αρχ. Αθανασίου Αναστασίου, με θέμ «Ἡ βία τῆς ἀνέσεως καί ὁ φόβος τοῦ θανάτου», που συνεπήρε και καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο.
Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κεντρικό ομιλητή, γέροντα Αθανάσιο και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή σημερινή εκδήλωση και εύχεται σε όλους, φίλους και μέλη, Καλή και ευλογημένη χρονιά! 


Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου κ. Καλύβα στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου μας:

Αιδεσιμότατε εκπρόσωπε της Ιεράς Μητροπόλεως ΣΤΑΓΩΝ &ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σεβαστέ γέροντα

Σεβαστή γερόντισσα Ι. Μ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σεβαστοί γέροντες και αδελφές της αγιομετεωριτικής Μοναστικής Κοινότητας

Εξοχότατε κ. Υπουργέ

Κυρία και κύριοι Βουλευτές

κ. Δήμαρχε

κ. Αρχηγέ της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αβραμόπουλε

κ. Πρόεδρε του Δ.Σ

κ. περιφερειακέ Σύμβουλε

κ. Αντιδήμαρχοι

κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

κ. Πρόεδρε της Κοινότητας Καλαμπάκας

κ. εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων

αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία και την στήριξη που παρέχετε από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του Συλλόγου η διοίκηση του οποίου ,σας εύχεται καλή, ειρηνική και παραγωγική χρονιά.

Το νέο έτος να αποτελέσει την απαρχή μιας εποχής ατομικού και συλλογικού ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ,με Χριστό στις καρδιές μας, ευημερούσα Πατρίδα και οδηγό ζωής τις μεγάλες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού που παραμένει ο ισχυρότερος θώρακας απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τον παγκόσμιο πολίτη χωρίς εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής με όπλα τον πατριωτισμό και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε την εθνική ακεραιότητα απέναντι σε εκείνους που την αμφισβητούν και την επιβουλεύονται εμπιστευόμενοι την ισχύ των ενόπλων μας δυνάμεων και τις αστείρευτες δυνάμεις του γένους μας που ιστορικά ξέρει να προτάσσει “ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” !!

Με τις σκέψεις αυτές θα παρακαλέσω τον γέροντά μας Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο να έρθει στο βήμα και να μας αναπτύξει το θέμα της ομιλίας του που είναι: “Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”.


Η ομιλία του προηγουμένου της Ι.Μ Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανάσιου Αναστασίου με θέμα: «Ἡ βία τῆς ἀνέσεως καί ὁ φόβος τοῦ θανάτου»


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.