Διαβάζετε τώρα
Οργισμένο ψήφισμα για την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Οργισμένο ψήφισμα για την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Τι ζητάει από την Πολιτεία για το εθνικό ζήτημα

Η ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και απόλυτα φυσιολογικές στη Μακεδονία, ενώ ο προβληματισμός είναι πλέον έντονος για τους δικαστές που επικύρωσαν αυτή την απόφαση, η οποία θεωρείται παράλογη και ανθελληνική.

Θα ακολουθήσουν πάρα πολλές κινήσεις για να ακυρωθεί η απόφαση έγκρισης ίδρυσης του σωματείου αυτού, για μια ανύπαρκτη γλώσσα όσον αφορά τη Μακεδονία, δεδομένου ότι οι αρχαίοι Ελληνες Μακεδόνες μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και καμία άλλη – αυτή δε που προσπαθούν να πλασάρουν οι Σκοπιανοί (και το δικό μας δικαστήριο, παραδόξως, ενέκρινε), είναι σλαβική-βουλγαρική διάλεκτος.

Ψήφισμα για την ίδρυση του αποκαλούμενου «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» στη Φλώρινα εξέδωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, αναφέροντας ότι με οργή πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με οργή πληροφορήθηκε την ίδρυση του αποκαλούμενου ως “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα”. Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας που επιχειρείται συστηματικά από τα Σκόπια.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με μια σειρά από ψηφίσματά της, επιστημονικές ημερίδες και ενημερωτική έκδοση στην ελληνική και αγγλική το 2019, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αιχμή την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραμένει σταθερή στην αταλάντευτη γραμμή της στο εθνικό ζήτημα, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία:

-Να μην επιτρέψει την ίδρυση και τη λειτουργία οργανώσεων και σωματείων που καπηλεύονται την ελληνικότητα της μακεδονικής γλώσσας και

-Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.