Διαβάζετε τώρα
Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη – Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί καταγγέλλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη – Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί καταγγέλλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δεν έχει λησμονήσει την προδοσία των Πρεσπών

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) δεν έχει λησμονήσει την τεράστια ζημιά που υπέστη το έθνος από τη σύναψη (ερήμην του λαού) της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την αρχή της πρόσφατης εθνικής περιπέτειας οι απόστρατοι αξιωματικοί συμμετείχαν ενεργά στις πατριωτικές δράσεις και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της Συμφωνίας.

Τώρα, στην συμπλήρωση 4ετίας από την υπογραφή της συμφωνίας η Ε.Α.Α.Σ. διοργανώνει ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο με κεντρικό θέμα: «Καταγγέλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών». Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Ιουνίου, είναι ανοιχτή στο κοινό, και οι εργασίες της θα ξεκινήσουν στις 17.30 το απόγευμα για να ολοκληρωθούν στις 21.00 το βράδυ.

Βασικός σκοπός της ημερίδας είναι η εξέταση όλων των εξελίξεων αλλά και του ιδίου του κειμένου αυτής της συμφωνίας υπό την οπτική της δραστικής μεταβολής ή και ακύρωσής της από την ελληνική πλευρά.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα παραβιάσεις της, στη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία, στα γεγονότα  πριν και μετά τη Συμφωνία, θα αναλύσουν τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας και τις διεθνείς ισορροπίες και θα εξετάσουν τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Δημήτρης Γαρούφας, διακεκριμένος νομικός, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αρθρογράφος της «δημοκρατίας» θα αναφερθεί στα πριν και τα μετά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Γεώργιος Τάτσιος, ο οποίος συμμετείχε ως διοργανωτής στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και συνεχίζει να αγωνίζεται με πάθος για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού θα αποκαλύψει άγνωστα στο ευρύ κοινό στοιχεία για την δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία.

Ο Δρ. Ιωάννης    Αμπατζόγλου, επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.), αγωνιστής των εθνικών θεμάτων και ιδρυτής της «Επιτροπής Ελληνισμού» θα παραθέσει τις βασικές παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπιανών αλλά θα μιλήσει και για το μέλλον της Συμφωνίας.

Ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας του πανεπιστήμιου Νέαπολις της Πάφου, και διδάσκων διεθνείς σχέσεις στο New York College, ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, το δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας), θα εξετάσει τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις διεθνείς ισορροπίες ενώ ο Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Μόνιμος Λέκτορας Νομικής  Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα μιλήσει για τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η έκπληξη της ημερίδας είναι η συμμετοχή της πρώην προέδρου της Βουλής (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) και γνωστής δικηγόρου Αθηνών, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ασκεί συστηματικά οξεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας με την ενεργό συμμετοχή του στην ημερίδα θα δείξει για μια ακόμη φορά ότι δεν ξεχνά τα εθνικά μας δίκαια.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.