Διαβάζετε τώρα
Οι δικαιωματιστές φανερώνουν τα αληθινό τους πρόσωπο. Βανδάλισαν τον ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα

Οι δικαιωματιστές φανερώνουν τα αληθινό τους πρόσωπο. Βανδάλισαν τον ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα

  • ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
  • “Δεν φοβόμαστε” είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα οι κληρικοί και οι πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, αγίου Αχιλλίου, για την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία. Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα, εν όψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το orthodoxia.info, οι άγνωστοι βάνδαλοι έγραψαν στο πάτωμα και στον τοίχο των προπυλαίων συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του μητροπολίτη Ιερώνυμου προσωπικά. “Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς” έγραψαν σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο σημειώνουν ειρωνικά ενώ ήδη έχουν χρησιμοποιήσει βία το “όχι στη βία ναι στη λεσβία”.

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη Λαρίσης ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο τη; Παναγίας.

“Δεν φοβόμαστε” είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης΄. “Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε” ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομια η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΠΗΓΗ

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.